Генеральний секретар НАТО зустрічається з лідерами Конгресу США для обговорення українських та інших безпекових питань

31 січня 2024

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у вівторок, 30 січня 2024 року, зустрівся у Вашингтоні зі спікером Палати представників США Майком Джонсоном та іншими лідерами Конгресу.

Генеральний секретар наголосив, що потужна НАТО відповідає інтересам Сполучених Штатів і що завдяки НАТО США мають більше друзів і союзників ніж будь-яка інша держава. Він також наголосив на важливості підтримування сили НАТО за допомогою збільшення оборонних інвестицій, привітавши збільшення з боку усіх членів Альянсу останніми роками. Пан Столтенберг високо оцінив підтримку Сполученими Штатами України і звернув увагу на те, що ця підтримка залишається вирішальною для виживання України і стабільності Європи.

Пан Столтенберг зустрівся з лідером меншості в Палаті представників Гакімом Джеффрісом і взяв участь у присвяченій Україні дискусії з рядом представників від Республіканської партії. На завершення він зустрівся зі співголовами Парламентської асамблеї НАТО і лідерами комітету із закордонних справ Палати представників.

У середу Генеральний секретар виступить в «Герітидж фаундейшен» і відправиться до Трої, Алабама, для відвідування Відділення керованих ракет і управління вогнем компанії «Локхід Мартін».