Iнформаційний день програми Interreg Europe

26 січня 2024

У грудні 2023 року Європейська Комісія схвалила приєднання України до програми міжрегіонального співробітництва Interreg Europe, яка направлена на покращення управління співробітництвом через посилення спроможності суб’єктів, удосконалення наявних інструментів, формування спільних рішень для протидії викликам у реалізації політики згуртованості Європейського Союзу. Бюджет Програми складає 379 млн євро.

Цільовою аудиторією Програми є міста, органи місцевого самоврядування, асоціації, агенції регіонального розвитку, державні органи, комунальні заклади, навчальні заклади, заклади охорони здоров’я, природні парки, освітні установи, торгово промислові палати, інші неприбуткові організації, які готові спільно напрацьовувати кращі рішення для регіонального та територіального розвитку спільно з партнерами з країн-членів ЄС.

У березні 2024 року заплановано старт конкурсу проєктних пропозицій, в якому зможуть взяти участь українські учасники. Також є можливість долучитися до проєктів, які були відібрані за результатами попередніх конкурсів.

25 січня 2024 року Секретаріатом Кабінету Міністрів України з метою популяризації можливостей Програми та сприяння активній участі українських партнерів в онлайн-форматі проведено інформаційний день в ході якого було розглянуто ключові особливості Програми та проєктів, умови участі для потенційних українських партнерів та Policy Learning Platform.

Запис заходу доступний за посиланням: https://fb.watch/pP4l92eBCC/

Офіційний вебресурс Програми: https://www.interregeurope.eu