Генеральний секретар і міністр оборони України обговорили ситуацію на полі бою і підтримку з боку НАТО

4 грудня 2023

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підкреслив непохитну підтримку України Альянсом під час зустрічі з міністром оборони України Рустемом Умеровим у Брюсселі в понеділок, 4 грудня 2023 року.

Генеральний секретар і міністр Умеров обговорили останні події на полі бою і нагальні військові потреби України. Зважаючи на те, що зима може ускладнити ведення бойових дій, пан Столтенберг наголосив, що члени Альянсу готові посилювати політичну і практичну підтримку України, яка обороняється від російського вторгнення. Генеральний секретар повторив, що НАТО надаватиме довгострокову підтримку Україні для того, щоб  Збройні сили України досягли цілковитої оперативної сумісності з НАТО і ще більше наблизити їх до Альянсу.

Генеральний секретар Столтенберг і міністр Умеров також обговорили шлях України до членства в НАТО і впровадження реформ в Україні. Пан Столтенберг підтвердив, що Україна стане членом НАТО коли погодяться усі члени Альянсу і всі умови будуть виконані.   

Бесіда в понеділок відбулась вслід за засіданням Ради Україна – НАТО на рівні міністрів закордонних справ у минулу середу, 29 листопада 2023 року. Пан Столтенберг раніше зустрічався з міністром Умеровим в Києві у вересні і під час засідання міністрів оборони країн НАТО в жовтні.