НАТО забезпечує Україну медичними вентиляторами

30 листопада 2023

НАТО і члени Альянсу допомагають забезпечити такі потрібні Україні медичні вентилятори для підтримки відділень невідкладної допомоги і інтенсивної терапії в лікарнях по усій країні. Загалом, 15 вентиляторів будуть надані за підтримки Євроатлантичного центру НАТО з координації реагування на катастрофи (EADRCC). Іспанія передає три вентилятори українській Національній гвардії, а НАТО передає 12 вентиляторів, закуплених за кошти, надані Італією, Міністерству оборони України.

Помічник Генерального секретаря НАТО з питань операцій Том Гоффус віддав належне Італії і Іспанії за їхню солідарність. «Війна, зима і затяжні наслідки пандемії COVID-19 перенавантажують медичну систему України до точки розпаду. Ця допомога від наших союзників і НАТО дуже допоможе сотням пацієнтів»,  –  сказав він.

Вентилятори, передані НАТО за італійський рахунок, взяті із запасів медичного обладнання, які були створені у відповідь на пандемію COVID-19. Ця допомога вичерпала запаси Альянсу для реагування на випадок пандемії, які були створені в 2020 році і управлялись Агентством НАТО з матеріально-технічного забезпечення і закупівель (NSPA).