Генеральний секретар на Нараді національних керівників з питань озброєнь: «Україні потрібна наша постійна підтримка»

19 жовтня 2023

Генеральний секретар Єнс Столтенберг, на Нараді національних керівників з питань озброєнь (CNAD), яка відбулась у штаб-квартирі НАТО в четвер, 19 жовтня 2023 року, наголосив на важливості постійної підтримки України. Закликаючи членів Альянсу «йти далі і швидше» з «оновленим відчуттям терміновості», він сказав: «Україна досягає успіхів на театрі. Але їм потрібна наша постійна підтримка».
 

На саміті НАТО у Вільнюсі члени Альянсу узгодили План дій з виробництва оборонної продукції для об’єднання попиту, посилення потенціалу і покращання оперативної сумісності. Генеральний секретар наголосив на тому, що вже настав час втілювати план в реальні результати. Пан Столтенберг наголосив  на важливості постачання озброєнь Україні, необхідності поповнення запасів і забезпеченні обороноспроможності Альянсу. Він також привітав зобов’язання союзників робити нові інвестиції в боєприпаси.  

Місія CNAD, яка збирається принаймні двічі на рік, полягає в поглибленні співробітництва при забезпеченні оперативно сумісних військових сил і засобів. Вона забезпечує війська НАТО найсучаснішими силами і засобами, готовими до використання в будь-який час.