Рада Україна – НАТО зібралась для забезпечення втілення рішень Вільнюського саміту

4 жовтня 2023

Рада Україна – НАТО (NUC) зібралась на своє засідання в середу, 4 жовтня 2023 року, для підтвердження довгострокової підтримки України з боку НАТО і втілення в життя рішень Вільнюського саміту. В засіданні, на якому головував заступник Генерального секретаря Мірча Джоане, взяла участь заступниця Прем’єр-міністра України Ольга Стефанишина.
 

Заступник Генерального секретаря наголосив на тому, що безпека України має величезне значення для Альянсу. Він високо оцінив зусилля членів Альянсу і України з швидкого втілення в життя рішень Вільнюського саміту. Члени Альянсу продовжують надавати істотну підтримку Україні, в тому числі через Пакет комплексної допомоги НАТО, і виконують важливу роботу із забезпечення цілковитої оперативної  сумісності Збройних сил України з НАТО. Все це означає, що Україна стала ближче до НАТО як ніколи раніше. 

Рада Україна – НАТО  – це спільний орган, де члени Альянсу і Україна збираються разом для консультацій у разі кризи і прийняття рішень на рівних. Сьогодні відбулось третє засідання NUC після його першого засідання на Вільнюському саміті в липні за участю українського Президента Володимира Зеленського. NUC також збиралась на рівні послів у липні для обговорення серйозної безпекової ситуації в Чорному морі.