У жовтні розпочнеться другий конкурс проєктних пропозицій Програми Interreg “Дунайська регіональна програма 2021-2027”

3 серпня 2023

2 жовтня 2023 року заплановано відкриття другого конкурсу проєктних пропозицій Програми Interreg ,,Дунайська регіональна програма 2021-2027” до участі в якій запрошені потенційні заявники з 14 країн-учасниць Стратегії ЄС для Дунайського регіону .

Країни-учасниці члени ЄС: Австрія, Болгарія, Хорватія, Чехія, Німеччина, Угорщина, Румунія, Словаччина та Словенія. Країни-сусіди, які не є членами ЄС Боснія і Герцеговина, Молдова, Чорногорія, Сербія та Україна. Завдяки спільному рішенню країн-учасниць Програми участь у відборі зможуть взяти представники з усіх регіонів України.

Загальний бюджет Програми складає 268 млн євро для реалізації проєктів за наступними Пріоритетами:
- ,,Розумніший Дунайський регіон”, спрямований на розвиток інновацій та технологій, формування навичок для смарт-спеціалізації та підприємницької діяльності;
- ,,Зеленіший, низьковуглецевий Дунайський регіон”, спрямований на відновлювані джерела енергії, адаптацію до змін клімату, покращення водних ресурсів, біорізноманіття;
- ,,Більш соціальний Дунайський регіон”, спрямований на доступний ринок праці, знання, освіту, соціально-економічний розвиток через спадщину, культуру та туризм;
- ,,Краще управління співпрацею”, спрямований на посилення спроможності територіального управління.

Фінансування здійснюється на поворотній основі шляхом відшкодування витрачених коштів на заходи в рамках реалізації проєктів. Учасники проєкту спочатку фінансують 100 % вартості проєкту, після цього сторона ЄС проводить аудит реалізації проєкту, за результатами якого повертає учасникам до 80 % його вартості.

Заінтересованими учасниками можуть бути державні органи, органи місцевого самоврядування, територіальні громади, наукові інститути, навчальні заклади, агенції регіонального розвитку, природні парки, інші неприбуткові організації в Україні.

Детальніше з можливостями Програми можна ознайомитися за посиланням:
https://www.interreg-danube.eu/.

Просимо усіх зацікавлених учасників заповнити Google-форму розміщену за посиланням: https://forms.gle/2WL73dHx45XoxZdj7 до 10 серпня 2023 року.