Дмитро Сенік зустрівся з послом Японії в Україні Кунінорі Мацудою

18 лютого 2022

17 лютого заступник міністра закордонних справ України (CDTO) Дмитро Сенік провів зустріч з послом Японії в Україні Кунінорі Мацудою.

У ході зустрічі сторони обговорили безпекову ситуацію вздовж кордонів України у контексті посилення загроз з боку Російської Федерації та висловили спільну позицію щодо важливості її врегулювання у мирний спосіб.

Дмитро Сенік висловив вдячність японській стороні за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України як на двосторонньому рівні, так й у форматі Групи семи та у рамках міжнародних організацій, а також за надання фінансової, кредитної та гуманітарної допомоги нашій державі.

Заступник міністра окремо наголосив на важливості нещодавнього ухвалення Парламентом  Японії резолюції із закликом відновлення миру і регіональної стабільності на тлі ескалації напруги навколо України.

Дипломати висловили готовність сприяти подальшому поглибленню співпраці між Україною та Японією у політичній, безпековій, торговельній, інвестиційній, гуманітарній та інших сферах.