Дмитро Кулеба провів розмову з главою МЗС Індонезії: Україна готова розвивати співпрацю з країнами АСЕАН

17 лютого 2022

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністеркою закордонних справ Республіки Індонезія Ретно Лестарі Пріансарі Марсуді. 

Глава МЗС поінформував співрозмовницю щодо безпекової ситуації поблизу державного кордону та на тимчасово окупованих територіях України. 

Дмитро Кулеба наголосив, що Україна приділяє важливу увагу розвитку відносин з країнами АСЕАН. Він висловив вдячність за надання минулоріч Верховній Раді України статусу спостерігача у міжпарламентській асамблеї АСЕАН.  

«Україна та країни АСЕАН є важливими торговельними партнерами, а Індонезія є особливо важливим партнером для України в цьому регіоні. Ми працюємо над лібералізацією торгівлі задля активного збільшення обсягів торгівлі та інвестицій між нашими країнами», — заявив міністр. 

Сторони домовилися провести ближчим часом політичні консультації між МЗС України та Індонезії, а також засідання Міжурядової українсько-індонезійської Комісії з економічного та технічного співробітництва. 

Дмитро Кулеба та Ретно Марсуді обговорили графік контактів на високому та найвищому рівнях у 2022 році, підготовку до підписання низки двосторонніх документів між Україною та Індонезією. 

Міністри обмінялися запрошеннями здійснити візити в зручний час. 

«Цьогоріч ми відзначаємо 30-річчя дипломатичних відносин між нашими країнами. Це нагода відкрити нову сторінку відносин України та Індонезії», — підсумував міністр.