Дмитро Сенік провів зустріч з послом Таїланду в Україні Четапан Максампхана

16 лютого 2022

16 лютого заступник міністра закордонних справ України (CDTO) Дмитро Сенік провів зустріч у форматі онлайн з послом Королівства Таїланд в Україні (з резиденцією у м. Варшава) Четапаном Максампханом у зв’язку із завершенням його дипломатичної місії.

Заступник міністра подякував Четапану Максампхану за його внесок у розбудову двосторонніх відносин України і Таїланду та наголосив на важливості відкриття Посольства Таїланду у м. Київ, що сприятиме активізації діалогу між країнами на політичному та економічному напрямах.

Співрозмовники обговорили сучасний стан українсько-тайських відносин, графік контактів на високому і найвищому рівнях та окремо відзначили успішне проведення 3 лютого 3-го раунду політичних консультацій між зовнішньополітичними відомствами України і Таїланду.

Сторони підкреслили важливість поглиблення торговельних відносин та наголосили на перспективах втілення спільних проєктів у таких сферах, як агробізнес, інновації, космічна галузь, цифрова трансформація тощо.

Дипломати також обговорили плановані заходи з нагоди відзначення 30-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Таїландом 6 травня 2022 року.

Довідково: Для налагодження взаємодії між діловими колами двох країн 16 грудня 2021 року було укладено Меморандум про взаєморозуміння між Радою експортерів та інвесторів при МЗС України та Радою торгівлі Таїланду.