Дмитро Кулеба та глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо обговорили втілення комплексного пакету стримування РФ

16 лютого 2022

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів переговори із міністром закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Луїджі Ді Майо, який вдруге відвідує Україну з візитом.

Візит глави італійської дипломатії демонструє солідарність Італії з Україною на тлі агресивних дій Російської Федерації. 

Дмитро Кулеба та Луїджі Ді Майо скоординували позиції в контексті втілення комплексного пакету стримування РФ, який спрямований на зниження напруги та активізацію політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту.

“Україна залишається відданою дипломатичному врегулюванню збройного конфлікту з Росією. Разом з Італією та іншими міжнародними партнерами ми докладаємо максимум зусиль, аби встановити мир на українській землі. Розраховуємо, що під час візиту мого колеги Луїджі до Москви 16 лютого італійська сторона доведе до відома керівництва Росії неприпустимість подальшої збройної агресії проти України”, - наголосив міністр.

Міністр висловив вдячність його італійському колезі за підтримку Італією нового санкційного пакету Європейського Союзу проти Росії  та активну взаємодію в безпековій сфері.

Глава МЗС Італії підтвердив, що італійське посольство в Києві продовжує працювати в штатному режимі. 

Співрозмовники домовилися відновити після багаторічної перерви практику політичних консультацій міністерств закордонних справ задля обговорення шляхів активізації співробітництва в політичній, торговельній, інвестиційній та ІТ сферах.